fredag 21 mars 2014

Brew Day!

Bryggning är aktuellt för dagen, och jag fortsätter att slipa på receptet för min IPA.
Senaste upplagan av den blev riktigt, riktigt bra, och receptet känns som en vinnare.
Nu handlar det om att se om jag kan återskapa samma, lyckade resultat.

Vattnen till mäsken står nu på uppvärmning, och snart är det dags att hiva i malten.
Jag tänkte att jag delar med mig av receptet också, så får ni en liten överblick.
Nu har ju jag utrustning som bara tillåter mig att brygga små volymer, men om ni vill prova, så kan ni arbeta om receptet.
------------------

1st Floor IPA.

11 L Vatten
Mäsktemp 67C. i 40-50 minuter.

Malt.
2.75 Kg Pale Ale Malt
0.3 Kg Caraamber

Humle.
Bittergiva: Northern Brewer 17 g - 60 min kok
Aromgiva 1: E.K Goldings 20 g - 30 min kok
Aromgiva 2: E.K Goldings 25 g - 15 min kok

-------------------

Om du själv är hembryggare, så prova gärna och kom med feedback!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar